EFT Plus - Laat spanning uit je lichaam wegglijden

 

EFT plus is een snelle, effectieve en vriendelijke manier om kinderen en volwassenen te helpen bij het verlossen van spanning en stress. 

Onze hersenen en lichaam leren door ervaringen. Stel je hebt ooit een nare ervaring gehad met honden. Zodra er dan een hond langskomt sturen jouw hersenen een alarm door naar je lichaam vanuit de eerdere negatieve ervaring. Je reageert door te verstarren en de overtuiging groeit dat honden eng zijn of dat je niet met honden om kunt gaan. Uiteindelijk kan deze angst doorgroeien naar andere angsten of overtuigingen, zoals: Ik kan het niet, het lukt me nooit.

Met EFT wordt deze negatieve ervaring losgekoppeld van de lichamelijke en gespannen reactie. Deze worden weggeklopt tijdens het praten over de emotionele pijn van deze ervaring. Alles mag er zijn op dat moment. 

Daarna koppelen we het ontspannen gevoel aan een nieuw beeld (anker). Daardoor zal de negatieve associatie gekoppeld worden aan dit nieuwe positieve beeld. Dit geeft ruimte en ontlading van spanning. 

EFT is geschikt voor vele hulpvragen en kan snel en effectief ingezet worden. 

Waar?

In de coachingspraktijk of individueel bij jou thuis