EFT - Laat spanning uit je lichaam wegglijden

EFT (Emotional Freedom Technique) is een techniek die ik regelmatig toepas in mijn praktijk. Het is een hele fijne en laagdrempelige methode om stress (door angst, boosheid of verdriet) die zich heeft vastgezet in je lichaam op te ruimen. Als er iets (heftigs) gebeurt in je leven, dan geeft dat een reactie in je lichaam. Je reptielenbrein helpt bij het overleven en staat als het ware op scherp. Door deze stressreactie blijft er vaak nog spanning achter in je lichaam en daar blijft je reptielenbrein op reageren. Dit zorgt ervoor dat je onbewust op bepaalde situaties nog steeds heftig reageert.

Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. 

 

EFT helpt om weer tot rust te komen en weer beschikbaar te zijn voor het leven vanuit het NU. EFT is als het ware vertrouwd raken met gevoelens die het waard zijn om echt gevoeld te worden en die je in je kern niet raken. Zo slaat het lichaam geen restspanning op en leren kinderen en volwassenen om te gaan met verschillende gevoelens in hun leven.

Als kinderen zich geblokkeerd voelen door negatieve gedachten kan EFT goed helpen. EFT geeft ook ontspanning aan kinderen bij angsten of nare herinneringen.

Ik ben er ook voor ouders. EFT kan helpen ruimte te geven aan de zorgen om het kind en inzicht te geven in oude pijn. Kinderen voelen energetisch mee met hun ouders en door hier zelf als ouder eerlijk en open naar te kijken, geeft dit ook ruimte voor uw kind. Ouders en kinderen kunnen het thuis, nadat ze het samen hebben geleerd, uitstekend toepassen.

Waar is EFT geschikt voor?

  • Onverwerkte Emoties (trauma's, pijnlijke herinneringen);
  • Angsten  (faalangst, angst voor spinnen, spreekangst ed.);
  • Negatieve gedachten;
  • Verslavingen;
  • Lichamelijke en psychosomatische klachten.

EFT is geschikt voor vele hulpvragen en kan snel en effectief ingezet worden. 

Waar?

In de coachingspraktijk