Op expeditie naar jezelf als er lastige hobbels zijn......

Inzicht in eigen talenten helpt ook in het omgaan met lastige hobbels die je tegenkomt. 

 

Het kan zijn dat een kind vastloopt op school of in het dagelijks leven. Ik neem kinderen in de individuele coaching mee op expeditie naar zichzelf. Tijdens deze expeditie komen ze hun eigen talenten ook tegen. Ik help ze bij het ontdekken van deze bijzondere krachten die ieder kind bezit. Welke hobbels gaan al goed en welke talenten of welke hulp heb je daarbij gekregen en waarom lukte dat toen zo goed? Met deze talenten in hun rugzak kunnen ze de hobbels trotseren die ze op hun pad tegenkomen. Dat hoeven niet meteen zevenmijlsstappen te zijn. Kleine overzichtelijke stappen nemen helpt om erin te kunnen groeien. Elke stap is er eentje om te vieren! 

Hoe ziet deze expeditie naar jezelf eruit?

  • Deze expeditie begint met een intakegesprek met ouders of verzorgers;
  • Daarna ga ik op ontdekkingstocht met uw zoon of dochter om te bepalen wat het probleem precies is. Het antwoord op de vraag: 'Wat zou jij anders willen?' wordt ons reisdoel. Zo blijf uw kind zelf ook eigenaar van het probleem. 
  • We staan samen stil bij het gevoel dat hij of zij heeft bij het probleem. Door er liefdevolle aandacht aan te geven, zal uw zoon of dochter merken dat het helpt naar het gevoel te luisteren. Door er ruimte aan te geven is het makkelijker ermee om te gaan;
  • Samen gaan we ontdekken welke talenten uw zoon of dochter goed kan gebruiken om stap voor stap over de hobbels te klimmen om zo bij de nieuwe bestemming te komen.

Geen expeditie is hetzelfde, dus hij wordt speciaal op maat gemaakt. 

 

Voor ouders ben ik er ook in dit proces mocht dat nodig zijn. 

Reactie ouder (meisje van 9 jaar): Manon heeft de gave om een kind gelijk op zijn/haar gemak te laten voelen. Door spelenderwijs in gesprek te gaan kon onze dochter goed aangeven waar zij behoefte aan had en hebben ze samen hiernaar gekeken. Wij als ouders hebben ook handvatten gekregen om het gesprek open te houden met onze dochter en niet zelf dicht te klappen. Hierdoor zijn wij ook gegroeid.

Waar?

In de coachingspraktijk