Speciaal voor jou als ouder

EFT sessie                                                                                      Systeemopstelling

EFT werkt goed bij angst

Merk jij dat je je erg zorgen maakt of dat er een gebeurtenis is die je lastig los kunt laten? Het kan zijn dat een gebeurtenis heeft gezorgd voor een stressreactie in je brein en lichaam. Deze heeft zich vastgezet en het lukt je maar niet het los te laten. Daar kun je echt last van hebben. 

Wat is EFT?

EFT  (Emotional Freedom Technique)  is een eenvoudige en laagdrempelige manier om stress (door angst, boosheid of verdriet) die zich heeft vastgezet in je lichaam op te ruimen door deze weg te kloppen. Gewoon, met je eigen vingers. Je klopt zachtjes op een serie acupunctuurpunten op je hoofd, gezicht en bovenlichaam terwijl de stressreactie, die verbonden is met een bepaalde situatie, aanstaat.

Je interne alarm gaat af

Elke vervelende gebeurtenis is eigenlijk een klein of groot trauma dat zich vast kan zetten in je lichaam. Het doel is om de ‘alarmcentrale’ in je brein te kalmeren, je levensenergie weer vrij te laten stromen en bepaalde gebeurtenissen of herinneringen te ontdoen van hun negatieve lading. 

EFT brengt rust

EFT helpt om weer tot rust te komen en weer beschikbaar te zijn voor het leven vanuit het NU. EFT is als het ware vertrouwd raken met gevoelens die het waard zijn om echt gevoeld te worden en die je in je kern niet raken. Zo slaat het lichaam geen restspanning op.

Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het NU niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren. 

 

Voor jou als ouder helpt EFT ruimte te geven aan de zorgen om jouw zoon of dochter en inzicht te geven in oude pijn. Kinderen voelen energetisch mee met hun ouders en door hier zelf als ouder eerlijk en open naar te kijken, geeft dit ook ruimte voor jouw kind.

EFT is geschikt voor vele hulpvragen en kan snel en effectief ingezet worden. Na de sessie kun je het thuis zelf verder eenvoudig toepassen.

Wanneer is EFT geschikt? 

 • Onverwerkte Emoties (trauma's, pijnlijke herinneringen);
 • Angsten;
 • Negatieve gedachten;
 • Lichamelijke en psychosomatische klachten.

Inhoud:

 • Sessie van 90 minuten
 • Tips en adviezen voor thuis

Kosten:

per sessie 125 euro

Kinderen zijn de spiegels van hun ouders uit liefde.

Elk kind is onderdeel van een familiesysteem, net zoals jij als ouder weer onderdeel bent van jouw familiesysteem en dat gaat zo generaties terug.

De hulpvraag van kinderen wordt veel minder en is minder belastend voor de kinderen als ook ouders in hun eigen spiegel durven kijken.

Draag alleen wat van jou is in je rugzak

Met een opstelling wordt de verbinding of gebondenheid tussen ouder en kind helder. Onbewuste verlangens als ouder kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Als ouders veranderen verandert ook vaak het gedrag van kinderen.

Om die reden werk ik ook graag met individuele opstellingen voor ouders. Het is een efficiënte en liefdevolle manier om naar binnen te keren, onderlinge relaties helder te krijgen voor jezelf als ouder en het heeft direct effect in het gedrag van het kind.

Een opstelling is een moment van heling

In de individuele opstelling begeleid ik je om op zoek te gaan naar de heling in jouw systeem. Door stilte en voelen komt er waardevolle informatie naar boven. Ik doe dit met aandacht en oprechte interesse in jou als ouder.

Ik werk hierbij met vloerankers op de grond of met poppetjes aan tafel. Ook in gesprekken met kinderen zet ik de poppetjes weleens in, zodat sneller zichtbaar wordt wat er in het systeem speelt. 

Waneer is een systeemopstelling geschikt?

 • Je merkt dat je vast zit in je eigen patronen, maar weet niet goed hoe dit komt;
 • Je wilt meer liefde voor jezelf voelen;
 • Je blijft voelen dat je alles fout doet;
 • Je voelt je overal verantwoordelijk voor;
 • Het loopt niet lekker in jullie gezinsdynamiek en je kunt je vinger er niet op leggen wat nou precies de reden is. 

Een familieopstelling zorgt dat het systeem opnieuw wordt 'geordend', zodat iedereen energetisch de juiste plek weer in kan nemen en er weer balans komt in het systeem. Hierdoor kan de levensenergie weer stromen. Het geeft ruimte in jullie gezin. Als jij als ouder weer volledig jezelf kan zijn, dan is opvoeden een natuurlijk en ontspannen gebeuren. Een opstelling helpt je weer te vertrouwen op wat er is en wie je bent. En het bijzondere is.. kinderen volgen je als vanzelf, omdat ze jou zien en jouw kracht.

Inhoud:

 • Sessie van 90 minuten
 • Tips en adviezen voor thuis
 • Eventueel toepassing EFT

Kosten:

per sessie 125 euro

 

Twijfel je of bovenstaande sessies geschikt zijn?

Neem vrijblijven contact op. Ik denk graag met je mee.