Even voorstellen

Hi, ik ben Manon Peperkoorn. Wie ben jij?

Mijn wens is dat kinderen van jongs af aan weten waar ze blij van worden en wanneer ze in hun kracht staan. 

Mijn jeugd

Ik kom uit een hechte familie vol humor en aandacht voor elkaar. Ik ben veel verhuisd en moest daardoor steeds opnieuw vrienden maken. Wat ik best spannend vond. Toch heeft het verhuizen me ook geleerd steeds nieuwe vrienden te maken. In mijn pubertijd werd ik korte tijd gepest. Dat heeft voor verwarring gezorgd over mijzelf als persoon in die periode. Ik schaamde me en droeg het probleem alleen. Ik wilde het zelf oplossen niemand tot last zijn. Mijn ouders hadden genoeg om zich zorgen over te maken. Uiteindelijk bleek dat diegene die mij pestte mij eigenlijk helemaal niet kende en zelf een lastige jeugd had. Ik raakte in die tijd bevriend met mijn nu nog hele dierbare vriendinnen. Samen met hun ben ik gegroeid. Ik vind het vanuit mijn eigen ervaring heel belangrijk kinderen mee te geven hun verhaal niet alleen te dragen en te delen met iemand die ze vertrouwen. 

Mijn ontdekkingsreis

Op mijn 27e besloot ik de grote stap te wagen en 5 maanden alleen op reis te gaan naar Zuid-Amerika en de wereld te gaan ontdekken. Ik heb prachtige mensen, natuur en culturen leren kennen. Daar heb ik echt leren ontdekken waar ik blij van word en wat mijn talenten zijn. Vandaar ook de ontdekkingsreis die ik graag maak met de kinderen en ouders. Het geeft een gevoel van vrijheid! 

En nu

Ik ben samen met mijn man, de trotse ouder van onze kinderen. In ons ouderschap groeien we mee met de kinderen. Ik was en ben een sfeervoeler. Ik peil gemakkelijk de sferen tussen mensen en kan me daar goed op aansluiten. Dat zorgt voor echte verbinding. Ook ben ik uitgegroeid tot een sterktearchitect en groeimotor. Dat betekent dat ik bij iedereen wel iets vind waar hij of zij goed in is en ik graag help om er de positieve kant van te belichten. Ik geniet ervan dat iedereen zijn eigen manier heeft om dingen te doen. Ik hou van plannen maken. Dan gaat mijn creativiteit los. Dat doe ik graag samen met onze dochter, want ook zij is een ideeënfontein en raakt daar enthousiast van. Onze zoon is een bewuste beweger en houdt enorm van balsporten en stoeien, dus dat doen we ook regelmatig met elkaar. 

Mijn professionele rugzak

Ik heb jarenlang ervaring als projectmanager bij een medische uitgeverij. Daar heb ik geleerd echt contact te maken met veel verschillende mensen, mensen bij elkaar te brengen en mooie projecten te begeleiden. In die periode heb ik mij persoonlijk verder ontwikkeld door de Master Coach opleiding, een kindercoachopleiding en de Rots en Water training. Mijn wens was om meer bij te kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling bij kinderen. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen vanuit hun eigen talenten. Door de opleiding tot Klasse(n)kracht specialist kan ik inmiddels ook mijn bijdrage leveren in het onderwijs door op zoek te gaan naar de kwaliteit en talenten van groepen. Dit gebruik ik ook in mijn bijdrage aan projecten, zoals voor stichting Make a Child Happy en Hoofddorp aan Zee. 

Ondertussen loopt het geven van Rots en Water trainingen als een rode draad door deze periode heen. Inmiddels heb ik dan ook ruim 7 jaar ervaring in het geven van deze trainingen met mijn collega Jeannette Slim. Samen hebben wij ons omgedoopt tot Majette en er staan mooie plannen voor groepstrainingen klaar. Voor kinderen die hun eigen talent willen ontdekken en hoe hen dit kan helpen in lastige situaties ben ik er als kindercoach.

Ook voor ouders ben ik er als coach. Zoals bijvoorbeeld met EFT of een individuele opstelling. Beiden geven ontspanning en waardevolle inzichten.

In mijn professionele reisrugzak zit:

 • Master coach Europees Instituut Driebergen;
 • Kindercoach bij de Nederlandse academie voor psychotherapie bij Charlotte Visch in Amsterdam;
 • Effectief communiceren met kinderen van Thomas Gordon;
 • Persoonlijke en professionele effectiviteit van Thomas Gordon;
 • Leerkrachtervaring als zij-instromer in het basisonderwijs;
 • Rots en Water bij het Gadaku instituut van Freerk Ykema;
 • Specialist Klasse(n)kracht bij Jelly Bijlsma;
 • Ik leer leren training van Tea Adema
 • Talentfluisteraar bij Els Pronk en Luk Dewulf;
 • EFT Plus bij Wouthiera Crommelin;
 • Individueel opstellen met ouders bij Wouthiera Crommelin;
 • Schateiland expeditie van Schatgravers.

Op ontdekkingsreis als kindercoach

De combinatie van het coachen van kinderen in hun talenten en het inzetten van Rots en Water vind ik heel waardevol:

 • Door het ontdekken en benoemen van de talenten bij kinderen voelen ze zich gezien en groeien ze in zelfvertrouwen. Bij het TE-veel inzetten van deze talenten kan het ook een valkuil worden voor kinderen. Ik ondersteun kinderen graag bij het zoeken naar de balans en vier elke kleine stap met ze!  
 • Met Rots en Water leren de kinderen te luisteren naar de signalen die hun lichaam geeft en ze leren hun lichaam in te zetten om daardoor meer rust en kracht te voelen.

Ik wil kinderen laten groeien en bloeien in de unieke persoonlijkheden die ze zijn. 

Portretfoto gemaakt door: Gorrin Garcia Photography

www.franciscogorrinphotography.com