'Ik kan het niet'

Vanochtend heb ik een heerlijke wandeling gemaakt over de dijk in de zon! Tijdens zo’n wandeling komen er allemaal ideeën in me op en dat geeft veel inspiratie. Hele lijstjes en beslissingen maak ik tijdens zo’n moment voor mezelf in de natuur.

Zo ook vanochtend! Ik besloot nu echt mijn eerste blog te schrijven en mezelf zichtbaarder te maken op internet om ook aan mensen die mij nog niet kennen te laten zien dat ik er ben. Toch merk ik elke keer een klein stemmetje dat weer omhoog komt springen en dat zegt: ‘Ik kan het niet’. Natuurlijk vanochtend ook. Er komen prachtige ideeën en tussendoor plopt ie op: ‘Ik kan het niet’. Ik haal diep adem en zeg tegen mezelf: Haha, daar ben je weer! Wat is dat toch met jou? Hoe komt het dat je elke keer weer even om de hoek komt kijken?

Ik zit op dit moment in een fase van mijn leven waarbij ik voel dat ik steeds dichterbij datgene kom waar mijn hart ligt. Het begeleiden van kinderen in het ontdekken wie ze zijn en wat ze blij maakt en ouders daarbij ondersteunen. Daar heb ik enorm veel ideeën over en prachtige samenwerkingen die opbloeien. Juist op deze momenten waarin ik veranderingen onderga in mijn leven voel ik dat ik leef en tegelijkertijd is ‘Ik kan het niet’ er ook bij. Tijdens mijn wandeling vraag ik me af: ‘Wat zal ik er eens van maken voor mezelf?’ Ik kan het! of ‘Wat nou, ik kan het niet? Dat zullen we nog weleens zien! of ‘Ik kan het nog niet’. Ik vind ‘Ik doe het gewoon en leer van vallen en opstaan’ ook heel mooi! Ik besluit die vast te houden. Thuis stuur ik mails weg, hou ik mensen op de hoogte van mijn plannen en zie ik wel wat de reacties zullen zijn’. Vallen en opstaan, dat wordt hem voor vandaag!

Herkennen jullie dat ook bij jezelf of bij kinderen? Die kleine niet-helpende gedachten die soms zomaar ineens oppoppen of op momenten wat langer aanwezig zijn? Het hoort erbij en is ok. Het gaat erom dat we ze omarmen, het hoort bij ons.

Samen met jullie zoon of dochter zet ik er graag een mooie helpende gedachte tegenover! Ik ga met hun op ontdekkingsreis naar wat ze blij maakt. Daar ga ik met hun naar op zoek!

En weet je, haha, ik kan het wel, want ik heb net toch maar mijn allereerste blog geschreven, lekker puh!