Workshop Talent in de klas

Voor groep 7 en 8

Deze workshop is echt een cadeautje voor leerlingen in groep 7 en 8. In deze workshop neem ik de leerlingen mee in de zoektocht naar hun talent. Wat is talent eigenlijk en hoe komt het dat het vaak zo moeilijk te vinden is bij jezelf? De leerlingen kennen elkaar na al die jaren zo goed dat ze kunnen helpen de talenten van hun klasgenoten te ontdekken. Afsluitend geven de kinderen elkaar complimenten op hun ontdekte talent. Deze complimenten en talenten kunnen meegenomen worden in het zoeken naar een vervolgopleiding en de kinderen nemen deze ontdekkingen mee in hun rugzak naar de middelbare school. De complimenten kunnen jullie verzamelen en op verschillende originele manieren (op shirts, in een afscheidsboek, etc). meegeven aan de kinderen als afscheidscadeau. Een prachtige verbindende afsluiting met elkaar en een krachtig begin van een nieuwe reis. Zoals de leerkracht hieronder zegt: Ieder kind is uniek! 

Inzicht in talent geeft zelfvertrouwen en zorgt voor veerkracht in nieuwe situaties. 

Waar?

In de klas

Reactie leerkracht: De talentworkshop vond ik heel leuk en leerzaam voor de leerlingen. De leerlingen hebben naar aanleiding van de workshop hun eigen talenten uitgezocht. De leerlingen ontdekten dat ze meer verschillende talenten hadden, soms waren het talenten waarvan ze niet wisten dat ze het hadden. De complimenten waren minder oppervlakkig en gingen meer de diepte in doordat leerlingen elkaar vertelden waneer zij deze talenten bij elkaar in actie zagen. Dit vonden de leerlingen heel fijn om van elkaar te horen, bij elk compliment werd de glimlach nog groter dan dat deze al was. We hebben de talenten zelf uiteindelijk verwerkt in het afscheidsboek van deze groep 8. Dat maakte het nog persoonlijker voor de kinderen. Ik heb als leerkracht heel veel plezier gezien in de groep. Bij het uitzoeken van de talenten, bij het benoemen van de talenten en het krijgen van de complimenten. Ik heb de leerlingen zien groeien in hun eigen bewustzijn in wie zij zijn. Elke leerling is uniek!  Leerkracht groep 8, Basisschool Klimop

Reactie leerling groep 8: Het talent ontdekken in de klas vond ik heel leuk. Talent is dat je groeit in waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Het geeft een goed gevoel! Ik vond het erg gezellig en leerzaam met Manon in de klas.