Mijn missie: Ieder kind heeft inzicht in eigen unieke talenten

Dit zijn mijn talenten, ontdek jij ze in mijn verhaal bij even voorstellen?

Mijn missie is dat elk kind zich bewust is van zijn of haar prachtige talenten. Waar word je als kind blij van en op welke momenten sta jij het meest in je kracht? 

Talenten hebben iets magisch

 

Met talent bedoelen we vaak dat iemand goed is in een activiteit, zoals voetballen of pianospelen. Het talent is nou juist datgene wat er achter verborgen ligt. Wat maakt nou dat je zo goed kunt voetballen of pianospelen? Hoe komt het dat je daar zo blij van wordt? Misschien word je wel heel blij van samenwerken op het voetbalveld of misschien houd je wel van dingen mooi maken en is dat waarom je zo graag prachtige pianomuziek speelt. Inzicht in deze talenten kun je de rest van je leven meenemen. 

Als je doet waar je goed in bent en blij van wordt, dan laden je batterijen op. Er ontstaan positieve emoties en na een langere periode sla je deze emoties op in je lijf. Kinderen bouwen zo meer veerkracht op. Iedereen heeft een ander palet aan talenten, dat maakt ons allemaal ook zo verschillend en dat is juist zo mooi! Inzicht in je eigen talent geeft innerlijke rust en zelfvertrouwen. 

Als kinderen hun talenten ontdekken, dan kunnen ze ook bewust vaardigheden en gedrag ontwikkelen bij die talenten. Dit zorgt voor meer veerkracht en zelfvertrouwen bij kinderen. 

 

Als metafoor gebruik ik het reizen naar jezelf. Ik neem als het ware kinderen en jongeren mee op reis, op expeditie naar zichzelf. Tijdens de reis vullen ze hun eigen rugzak met inzichten. Soms zijn er onderweg hobbels waar je tegenaan loopt en waar je mee wilt leren omgaan om ze een plek te kunnen geven. Ik stem dit proces voortdurend af met ouders en hun kinderen. Als dat gewenst is, ben ik er ook voor de ouders. In alles wat ik doe binnen mijn praktijk is de rode draad dat ik kijk naar het verborgen talent van kinderen, jongeren en hun ouders. Daar word ik persoonlijk dan weer heel blij van ;-)...!