Workshop: Ga je mee op expeditie naar jouw schateiland?

Schateiland expeditie is een bijzondere methode om op creatieve wijze met kinderen te achterhalen wat hun wensen, struikelblokken en oplossingen zijn voor situaties. Ze krijgen hierdoor inzicht in hun eigen schatten (talenten) en leren deze praktisch in te zetten. Spelenderwijs ontdekken ze met elkaar welke schatten ze in zichzelf willen versterken. Vanuit deze verbeelding en creativiteit bouwen ze meer zelfkennis en daardoor zelfvertrouwen op. Zo worden ze bewuster van hun eigen innerlijke processen.

Schateiland expeditie is leuk om met vrienden te doen en ook als zus(sen) of broer(s) en zelfs als gezin. In 3 middagen wordt een persoonlijk schateiland gemaakt vol kwaliteiten en talenten. Het is heel mooi om hierin met elkaar te groeien en je te kunnen verwonderen over elkaars eiland. Zo leren de kinderen hun eigen schatten en die van anderen ontdekken! Ze leren andere kanten van elkaar kennen. Ieder geeft een kijkje in de eigen binnenwereld. 

Schateiland Expeditie zet ik ook in tijdens de individuele kindercoaching

 

Ervaring van een broer en zus:  Zo mooi hoe een broer en zus met elkaar gegroeid zijn in het ontdekken van elkaars talenten en ook dat ze zichzelf en elkaars binnenwereld beter hebben leren kennen. Een uitje naar de Efteling is nu ineens misschien wel leuk met een ritje in de Python, 'want' zegt haar broer: 'jij houdt toch van nieuwe dingen?' De stoere vulkaan spreekt boekdelen voor het meisje. 'Eigenlijk ben ik van binnen veel stoerder dan mensen denken!' Wat een feestje met deze twee. Zoals hun moeder zei: 'Zo leuk dat ze nu zoveel meer zien en weten van elkaar. Het is echt een verandering van hun bewustzijn en het kijken naar elkaar .'

Wil jij ook samen met je broer of zus, je vriend of vriendin, vader of moeder of misschien wel alleen op Expeditie? Ik kijk ernaar uit! 

Waar?

In de praktijk met maximaal 4 deelnemers. 

Wanneer?

    Nader te bepalen